Bærekraftig innredning


Slik kan du fornye hjemmet på en litt grønnere måte

Det kan være vanskelig å sette oppussing og innredning i sammenheng med det å ta miljøvennlige og bærekraftige valg. Spesielt når du ikke helt vet hvordan du skal tolke all informasjonen der ute. Vi i Skeidar jobber derfor fortløpende med å øke antall miljømerkede produkter slik at det blir enklere for deg.

Her har du noen tips til hvordan du kan fornye, uten å forulempe.

Stuen

Gå for heltre, et homogent materiale med lav miljøbelastning. Fiken-serien av stuebord er et godt eksempel på dette, med produkter som også både er tidløse og holdbare. Ønsker du etter hvert en endring av uttrykk er heltre også et materiale som lett kan slipes og males eller beises. Det er også et lett gjenvinnbart materiale for når produktets levetid er over.

VELG TRE: Både taklampen Woody og Fiken-serien av stuebord består av heltre og er lett gjenvinnbare. 

Bruk av restmaterialer
I dag er ca 50 prosent av alle sofaer i Skeidar laget av restmaterialer. Vi gjenbruker nemlig svært mye trefiber fra produksjon til å lage nye produkter av restmaterialer. Dette er viktig for å holde både kostnadene og prisene nede, men spesielt også for å holde miljøbelastningen lav. Hos oss finner du også et stort tekstilutvalg til sofa og lenestoler som er Økotex-sertifisert, og dermed 100 prosent trygt og uten skadelige stoffer.

 

LAV MILJØBELASTNING: Bestselgeren Hedda er en av våre mange sofaer som er laget med resirkulert sponmateriale. 

Spiseplassen

Den populære Calia-serien bestående av heltre er også et godt eksempel på produkter som både er holdbare i lengden, og som egner bra for redesign og gjenvinning. Eik er i tillegg en bærekraftig tresort som har mange kvalitative egenskaper.

TIL SPISEPLASSEN: Calia-serien består av spisebord, benk, konsollbord og skjenk, og er laget av heltre.

Soverommet

Innred med trygge tekstiler på soverommet. Den eksklusive senge- og madrasserien XOV bruker bare materialer som er Økotex-sertifiserte. Dette betyr at du kan være trygg på at tekstilene i madrasser, puter, dyner og sengetøy ikke innehar skadelige kjemikalier eller allergi- og kreftfremkallende fargestoffer. Dette gjelder hver minste detalj som knapper, foringer, glidelåser og annet tilbehør.

SOV TRYGT OG GODT: Med seng, madrass og sengetøy fra XOV-serien kan du være sikker på at alt av tekstiler og materialer er miljøsertifiserte. 


LES OGSÅ: Sov trygt - se våre miljøkrav til soveromstekstiler