Borddekking - stylistens beste tips

8 gode tips til deg som skal ha gjester og ønsker å imponere med et flott dekket bord. 

Det er nemlig snart den tiden på året igjen. Vi samler oss med familie og venner for hygge og sene middager. Vår stylist Elisabeth Mari har dekket utallige bord, og gir deg sine beste tips til et nydelig og kreativt førjulsbord.

Tips 1

Heng en krans over bordet og pynt den med vakre julekuler. 

Tips 2 

Pynt gjerne kuverten med en liten overraskelse til gjesten. Det kan for eksempel være noe grønt, en kongle og et fint bånd, eller en julekule som kan tas med hjem som minne. 

Tips 3

Stearinlys setter stemningen, og kan enkelt matches inn i resten av interiøret. For en sikrere borddekking (dersom du har små barn eller kjæledyr) anbefaler Elisabeth LED-kubbelysene fra Real Flame. Ikke bare ser de realistiske ut, men de kan også styres med fjernkontroll. 

Tips 4

Bland tekstiler i lin, grovvevd bomull, ull, filt og jute for en naturlig og moderne stil på bordet. 

Tips 5

Jordfarger som beige, brunt, grønt og rust tar seg fint ut på førjulsbordet. Bland rustikke metaller, tre, halm og filt, og pynt med grønne girlander og kongler. 

Tips 6

Dekkebrikker eller spisebrikker gir en fin innramming til borddekkingen. Sjekk for eksempel ut Lagos spisebrikke som har to ulike fargenyanser og kan brukes på begge sider. Veldig praktisk! 

Tips 7 

Tekstilservietter gir en ekstra dose luksus, og et juleselskap er den perfekte anledning til å ta de frem fra skuffen. 

Tips 8 

Ikke glem bestikket! Dette kan være med på å gi borddekkingen et mer personlig preg. Bestikksett i for eksempel matt sort gir bordet en mer røff look.

Få mer juleinspirasjon her 

Se alle produktene fra artikkelen her: