5 råd om fargesetting

Lei av hvite vegger i hjemmet? Kanskje det er på tide med mer fargerike omgivelser. Vi har samlet fem gode råd om fargesetting som forhåpentligvis gir deg mot til å ta det første skrittet i retning av et mer fargerikt og personlig hjem.

ROM Å TRIVES I: Når møblene og tekstilene spiller på lag med veggfargen, får du maksimalt ut av stuen din. Libert sofa i tekstilet Dusty Green passer perfekt med Flügger Green Shade 2.

1. Tenk over hvilke rom som skal henge sammen i hverdagen. Skal for eksempel det åpne kjøkkenet og stuens farger ”snakke sammen”? Det gir alltid en god effekt å velge to farger som går godt sammen, og ikke bare velge farger som passer godt hver for seg. Med en god match skaper du sammenheng i boligen din, samtidig som du avgrenser hvert rom. 

FOKUS PÅ FAVORITTEN: Har du en favorittstol, kan denne fremheves med den rette fargen på veggen. Blubell stol fra Skeidar i sort velur og Flüggers Green Shade 2 er en fin kombinasjon hvor den lyse og myke veggfargen fremhever stolens farge og former.

2. Finn boligens ”faste punkter”. Vurder hvilke møbler, kunst, interiør, tepper o.l. som du er spesielt glad i og ønsker å fremheve i hjemmet. For eksempel vil en grågrønn veggfarge passe bra om du har noe med veldig grønt skjær i seg, men husk alltid å vurdere hvilken undertone som ligger i fargene. Blått kan ha grønne undertoner, grått kan være blålig i uttrykket osv.

BEHAGELIG KONTRAST: En myk gråtone er lekkert til hvite interiørdetaljer. Her er veggene malt i Flügger Blue Shade 3. Boa fjærlampe fra Skeidar.

3. Pass på skarpe fargekontraster. Vurderer du en markant farge som svart, enten på møbler, dører, trappetrinn eller gelender? Prøv i stedet en grå nyanse som ikke skaper en fullt så markant kontrast. En mørkegrå nyanse er en like fin kontrast til det lyse, men er mye mer behagelig for øyet.

PASTELLDRØM: Den dempede hvite fargen er fra Flügger og heter Sand Shade 2. Den støvede rosa veggfargen heter Annas Closet, også fra Flügger. Bluebell stol og puff fra Skeidar.

4. Snakk med en av Flüggers ansatte. De har kunnskap om glansgrader, vaskbarhet og lignende, og hjelper deg å finne den løsningen som passer best til deg og til rommets funksjon. Skal du for eksempel male kjøkkenveggene, bør de tåle å bli vasket av, og skal du male gangen bør du velge en maling med god slitestyrke.

VARME PÅ VEGGEN: Er du lei av hvitt, men tør ikke helt gå for en sprelsk farge? Prøv den spennende og varme beige nyansen Warm Clay fra Flügger. En tøff taklampe som Franzy fra Skeidar setter prikken over i-en.

5. Kjøp én eller flere fargeprøver. Disse finner du i din nærmeste Flügger farve butikk. Mal fargeprøven opp på de aktuelle flatene. Vær spesielt oppmerksom på at fargen oppfører seg annerledes i dagslys og kunstig belysning. Samme farge kan se svært forskjellig ut i ulike rom og til ulike tider av døgnet. For eksempel vil en farge se kaldere og blåere ut i dagslys enn om kvelden når du har slått på lamper i rommet.

LES OGSÅ: Hvorfor blir fargen annerledes på veggen?

Finn din nærmeste Flügger butikk her.