Sesongens fineste farger

Vi lar oss inspirere av den nordiske naturen og det skandinaviske lyset. Det er kanskje derfor blå og grønne nyanser er så populære akkurat nå.

FREMHEV DETALJENE: Blåfargen Geneve fra Flügger er et perfekt bakteppe for sesongens dekordetaljer i gull.

Å trives med fargene i sitt eget hjem er viktig. Mange er lei av det fargeløse og ønsker å følge trendene. De nøytrale gråtonene har måttet vike for de støvete, behagelige fargene og de dype grønne og blå nyansene.

Blåfargene troner fremdeles

Mørke blåfarger har blitt svært populære de siste årene, og pryder allerede veggene i mange norske hjem. Her snakker vi ikke om én spesifikk blåfarge, men et stort spekter fra de som grenser mot det sorte, til de med grønnlige eller rødlige undertoner. Flüggers fargekonsulenter anbefaler farger som Antwerpen, Blue Shade 3, Velvet Blue og Geneve.

De blå tonene er farger som skaper harmoni og føles beroligende. Dette er også nyanser vi gjerne oppfatter som trygge og pålitelige. Nordmenn generelt er veldig glad i blått!

BLÅGRØNT: Det bugner av deilige grønntoner både på veggfarger og møbler denne sesongen. Her er Flüggers green Sahde 2 og Libert sofa i tekstilet Dusty Green fra Skeidar.

Naturlig grønn

Grønne nyanser har også kommet på banen som en populær farge hos mange. Her finnes også et hav av forskjellige toner, fra lys sølvgrønn til olivengrønn og blågrønn. Vi kan anbefale farger som Green Shade 2, Gentlemans Room, Summer Passing og Delicate Green. De grønne tonene er farger som gir ro, og kanskje er det på grunn av en stadig mer hektisk hverdag at grønt nå har blitt så populært.

Matt, matt, matt

Den matte finishen er populær nå, og kan oppnås ved å bruke for eksempel Flügger Flutex 5. En matt finish underbygger det behagelige, dempede uttrykket man ofte får med både blå og grønne farger. Vær obs på at farger med matt finish vil fremstå lysere enn med en blank finish.

JUVELER: De deilige, dype veggfargene See you later (grønn) og Geneve (blå) fremheves med pynteputer i de samme tonene. Putene er fra Skeidars høst 2019-kolleksjon.

Din personlige stil i fokus

I en hektisk hverdag blir hjemmet et sted hvor vi kan finne roen. Hjemmet vårt skal være et sted hvor vi kan slappe av, være oss selv og uttrykke hvem vi er. Det er derfor viktig å ta trendene, som ofte endres før malingen rekker å tørke, med en klype salt. Ønsker du ikke å forplikte deg til et helt rom i en såkalt ”trendfarge”, kan du for eksempel lage en kontrastvegg i fargen, eller hente den opp i mindre detaljer i rommet. 

LES OGSÅ: 5 råd om fargesetting

Finn din nærmeste Flügger butikk her.