Slik lager du en personlig bildevegg

Bilder og malerier er en fin måte å live opp ensfargede vegger på, og hjelper samtidig med å sette et personlig preg på interiøret. Se ekspertens tips her! 

Mange synes det er vanskelig å starte forfra med blanke vegger - for eksempel om du nylig har flyttet inn i nytt hjem eller ikke har så mange bilder fra før av. Heldigvis er personlige bildevegger i tiden, og det skal mye til for å trå feil. 

- Ved å kombinere små og store størrelser skaper du enkelt en litt mer spennende bildevegg. Du kan fint blande farger og gamle og nye bilder, men et tips er å finne en rød tråd til det du ellers har av interiør hjemme. På denne måten vil bildeveggen bidra til å skape en helhetlig stil, poengterer kategorisjef Alexander.

Abstrakt kunst 

Alexander trekker frem abstrakte kunstmalerier som et av de mest populære kjøpene akkurat nå. 

- Abstrakt kunst tror jeg er noe som treffer mange som ønsker noe på veggen som ikke nødvendigvis er like «konkret» som et fotomotiv eller et bilde, ettersom det kan tolkes slik man selv ønsker. Fargene og fargespillet er det man gjerne faller for, og i våre malerier har vi valgt tidløse farger som passer fint inn til det nordiske interiøret, forteller han. Et godt tips til deg som ikke ønsker å fornye altfor ofte.

Runde former 

De runde bildene er en populær kategori om dagen, og en trend som har kommet de siste årene sammen med annet interiør som runde speil, bord, tepper osv.  

- Et rundt bilde i moderne motiver vil virke noe lettere på veggen, og formene er med på å mykne opp det typiske Skandinaviske, litt «kantete» hjemmet. Jeg tror også mange liker å bruke disse som innslag i en bildevegg ettersom ulike former skaper mer kontrast og blir et fint supplement til det mer tradisjonelle, sier Alexander. 

Nyheter 

Liker du å følge trendene er også årets nyheter en sikker vinner. Blant sesongens mest populære bilder finner du rene og enkle grafiske print, samt flotte naturmotiver. Her kan du fritt mixe og matche bilder med fargetoner som passer inn i hjemmet ditt! 

Helt til slutt

Når du har funnet alle motivene du ønsker å bruke, er neste steg å finne ut ut hvor mye plass du har å jobbe med, og hvor store bildene kan være. Mål opp og marker hvor de ulike bildene skal henge. Bruk et vater for best mulig resultat.

Fortsatt usikker på hva slags bilder du skal gå for? Se hele utvalget av bilder og plakater her