Hva er forskjell på rammemadrass og kontinentalmadrass?

Rammemadrasser og kontinentalmadrasser er to av de mest populære madrasstypene - men hva bør du velge? Vi viser deg forskjellen her!

- Utrolig mange lurer på hva som er forskjellen på de ulike madrasstypene, sier vår sengeekspert Laila Hagen Lerud. Hun er salgs- og produktsjef for soveromsmøbler i Skeidar, og har fått dette spørsmålet mange ganger. 

- Kort forklart er den viktigste forskjellen at en rammemadrass har ett lag madrass, mens en kontinentalseng har to.

Rammemadrass

Utover vendbare madrasser, er rammemadrassen den enkleste. Jensens rammemadrasser er dobbeltfjærende med pocketfjærer i begge lag med Jensen Pocket-on-Pocket-teknologi. Madrassen har en kraftig ramme og kan brukes i sengerammer, som frittstående med ben eller sokkel.

Se alle rammemadrasser her

RAMMEMADRASS: Her ser du modellen Nova Plus fra Jensen. 

Kontinental

I en kontinental finner du den beste liggekomforten. Jensens madrasser har Jensen Pocket-on-Pocket-Technology. Sengen har doble madrasser med opptil 3 individuelle Jensen Pocket fjærsystemer. Jensens kontinentale senger har Jensen Double System med ulik fasthetsgrad på hver side av madrassen.

-Kontinentalsenger er mest populære, både på grunn av den høye komforten, men også fordi den er et flott møbel i seg selv, sier Hagen Lerud.

Se alle kontinentalmadrasser her

BEST LIGGEKOMFORT: Majestic Crown kontinentalseng fra Jensen. 

Husk overmadrass og gavl

I tillegg velger de fleste å ha en overmadrass på toppen. Denne beskytter sengen og øker liggekomforten ytterligere. Ønsker du dobbeltseng, vil en hel overmadrass dekke over glippen i midten der det er to separate madrasser under. For å skape den ultimate hotellfølelsen, kan du velge en dekorativ gavl i samme tekstil som madrassen.

Se alle overmadrasser her og gavler her.

 

LES OGSÅ: 5 gode tips til madrassjakten