Juletreguide

Det finnes et stort utvalg kunstige juletrær i alle prisklasser. Her er noen tips til hva du bør se etter når du er på juletrejakt.

Nålene
Det finnes i hovedsak to ulike nåler på juletrær i plast, PE (hardplast) og PVC. PE er det mest eksklusive og har en grønnfarge som fort kan forveksles med ekte gran. Disse nålene er støpt, og ser svært naturtro ut. Ser du et kunstig juletre med spisse nåler, er det PE-nåler.

Nåler i PVC er flate og rimeligere å produsere. PVC kan også mikses inn sammen med dyrere nåler for å gjøre treet fyldigere. Juletrær med utelukkende PVC-nåler er rimelige.

Antallet grener og nåler har også mye å si for utseendet. Jo flere grener og nåler, jo tettere, mer eksklusivt og mer naturtro fremstår treet. Som en bonus er det også plass til flere juletrekuler!

LED-lys
Lys som bruker lite strøm og utvikler lite varme. Jo flere lys, jo flottere er treet. Lysene fremhever også juletrepynten på en fin måte.

Montering
De mest eksklusive trærne har ferdigmonterte lys og slås enkelt opp. Det eneste du trenger å gjøre, er å fordele grenene slik at treet blir jevnt. Trærne med lav kvalitet tar ofte litt tid å montere, da en og en gren må hektes på stammen. Hos Skeidar har alle årets kunstige juletrær ferdig hengslede greiner slik at du kan bruke tiden på julehygge og ikke juletremontering!

Se oversikt over vårt utvalg her: