Ny sofa?

Her er 5 ting du må tenke på først!

Sofaen er et av husets viktigste møbler. Det er et møbel du skal ha i lang tid og et møbel vi bruker mye tid i. Våre interiørdesignere har listet opp sine beste tips for hva du må tenke på når skal ut på sofajakt. 

1. Stor, eller liten plass?

Ta mål av rommet! Butikkene har store gulvareal og høyt under taket, så du vil oppleve at en sofa ser mye større ut hjemme hos deg enn den gjorde i butikken. Ta derfor mål av rommet der den nye sofaen din skal stå før du kommer til oss.

Bonustips: Tenk også på at sofaen skal fraktes til stuen, så om du har en trang gang, smale døråpninger eller hjørner som skal passeres, anbefaler vi at du sjekker målene her også. Ingenting er kjedeligere enn at den nye, fine sofaen din ikke kommer seg inn inngangsdøra! Et godt tips er å gå for en modulsofa som kommer i flere deler og er enklere å flytte på.

 PRAKTISK OG KOMFORTABELT: Move modulsofa kan fås i flere forskjellige tekstiler og oppsett, og med tilhørende pall og nakkestøtte for ekstra komfort. 

2. Hva slags behov har du?

Noen synes det er toppen av lykke å kunne ligge rett ut og se på TV. Velg en sofa som passer til akkurat deg og dine behov. Hvis du liker en sofa som du kan krype opp i, kan det være en fordel å velge en sofa med stor sittedybde. Hvis du liker å sitte i sofaen er det viktig å velge en sofa som ikke er alt for dyp.

Bonustips: 
Når man har gjester skal det være hyggelig å sitte mange sammen. En hjørnesofa eller en sofa med to stoler vil virke hyggeligere enn to sofaer som er plassert overfor hverandre. En lang sofa uten andre sittemuligheter kan gjøre det vanskelig å prate sammen.

SOSIALT: Skap en hyggelig sittegruppe med f.eks Time sofa og tilhørende hvilestoler. 

3. Myk eller fast?

Noen liker en fast sofa, andre foretrekker en myk sittekomfort. Kom derfor inn og prøv, da er det mye enklere å finne akkurat den sofaen du liker best. På noen sofaer kan man også tilpasse komforten, og du kan for eksempel velge mellom topp i dun eller skum. Skeidars møbelselgere vil vise deg mulighetene for hver sofamodell.

4. Personlig tilpasning

Øk komforten ytterligere med tilbehør som nakkestøtter og pall. En tilhørende sofa-pall kan f.eks benyttes slik at man får en sjeselong, og så flyttes bort når man trenger mer gulvplass.

TIL TV-KVELDEN: Velg en sofa i mykt tekstil, og med ekstra god sittedybde. Her William sofa med tilhørende pall. 

5. Velg riktig tekstil

Hvis du har små barn, er et tekstil som er enkelt å holde rent et must. Impregnering er alfa og omega! Skinnsofaer er enkelt å rengjøre, men det finnes mange gode tekstiler som også enkelt kan tørkes av. Kom innom nærmeste varehus for å se vårt utvalg! Hos oss kan du velge blant opptil 250 ulike tekstiler på de fleste sofaer.