Ny sofa? Her er 5 ting du må tenke på først!

Sofaen er et av husets viktigste møbler. Det er et møbel du skal ha i lang tid og et møbel vi bruker mye tid i. Vår sofaekspert har listet opp sine beste tips for hva du må tenke på når skal ut på sofajakt. 

1. Stor, eller liten plass?

Ta mål av rommet! Butikkene har store gulvareal og høyt under taket, så du vil oppleve at en sofa ser mye større ut hjemme hos deg enn den gjorde i butikken. Ta derfor mål av rommet der den nye sofaen din skal stå før du kommer til oss.

Bonustips: Tenk også på at sofaen skal fraktes til stuen, så om du har en trang gang, smale døråpninger eller hjørner som skal passeres, anbefaler vi at du sjekker målene her også. Ingenting er kjedeligere enn at den nye, fine sofaen din ikke kommer seg inn inngangsdøra! Et godt tips er å gå for en modulsofa som kommer i flere deler og er enklere å flytte på. Nyheten Viken modulsofa kan bygges til akkurat den størrelsen og fasongen du ønsker, og fås også i et stort utvalg farger og tekstiler. 

2. Hva slags behov har du?

Noen synes det er toppen av lykke å kunne ligge rett ut og se på TV. Velg en sofa som passer til akkurat deg og dine behov. Hvis du liker en sofa som du kan krype opp i, kan det være en fordel å velge en sofa med stor sittedybde. Hvis du liker å sitte i sofaen er det viktig å velge en sofa som ikke er alt for dyp.

Bonustips: Når man har gjester skal det være hyggelig å sitte mange sammen. En hjørnesofa eller en sofa med to stoler vil virke hyggeligere enn to sofaer som er plassert overfor hverandre. En lang sofa uten andre sittemuligheter kan gjøre det vanskelig å prate sammen. Sjekk ut valgmulighetene til den populære William-serien og skap en hyggelig sittegruppe. God sittedybde gjør også denne til en god TV-sofa.  

3. Myk eller fast?

Noen liker en fast sofa, andre foretrekker en myk sittekomfort. Kom derfor inn og prøv, da er det mye enklere å finne akkurat den sofaen du liker best. På noen sofaer kan man også tilpasse komforten, og du kan for eksempel velge mellom topp i dun eller skum. Skeidars møbelselgere vil vise deg mulighetene for hver sofamodell.

4. Personlig tilpasning

Øk komforten ytterligere med tilbehør som nakkestøtter og pall. En tilhørende sofa-pall kan for eksempel benyttes slik at man får en sjeselong, og så flyttes bort når man trenger mer gulvplass. Sjekk også ut muligheten for å tilpasse sofaen ytterligere når det kommer til benvalg og armlen. 

Bonustips: Har du robotstøvsuger hjemme? Da kan det være lurt å velge en sofa med høye ben slik at den kommer til, og også kan rengjøre under sofaen. 

5. Velg riktig tekstil

Har du små barn kan det være en stor fordel å velge en sofa med vaskbart tekstil eller som er enkel å rengjøre. Her er impregnering av sofaen alfa og omega for å unngå flekker! Skinnsofaer er for eksempel svært slitesterke og enkle å vedlikeholde, men det finnes også mange gode tekstiler som enkelt kan tørkes av. Kom innom nærmeste varehus for å se vårt utvalg! Hos oss kan du velge blant opptil 250 ulike tekstiler på de fleste sofaer.