Sov deg friskere - søvnens påvirkning på immunforsvaret

Visste du at mennesker som sover for lite løper en større risiko for å bli forkjølet eller få andre infeksjoner?

 

Det stemmer nok dessverre. Forskningsresultater viser nemlig at risikoen for et svekket immunsystem øker kraftig med en dårlig søvnrytme. Dette igjen kan lettere resultere i en forkjølelse eller andre luftveisinfeksjoner. 

Fire ganger så stor risiko 

Flere andre studier basert på relasjonen mellom søvn og sykdom, peker i samme retning. For lite søvn over tid øker risikoen for infeksjoner, særlig hvis man sover mindre enn seks timer. Da er risikoen for forkjølelse og infeksjon omtrent fire ganger så stor.

Dårlig søvn kan nemlig gå ut over immunforsvarets evner til å omfordele de hvite blodlegemer som ferdes i lymfekarene. Dette fører til at de hvite blodlegemene ikke rekker å være på riktig sted til riktig tid, og det er da en infeksjon oppstår. Særlig gjelder dette T-celler, en type hvite blodlegemer, som fungerer dårligere ved søvnmangel.

Få minst syv timer

Det er utrolig viktig at mennesker får sin anbefalte søvn, som for voksne ligger på 7-9 timer. Det gjelder ikke bare i disse Covid-19 tider, men hele tiden for å kunne forebygge helseproblemer. En god måte å kurere søvnproblemer på er gjennom god liggekomfort. Det kan med andre ord være verdt å investere i en god madrass/seng som har fokus på riktig liggekomfort for deg og kroppen din. tillegg vil riktig dyne, pute og sengetøy hjelpe kroppen å opprettholde riktig temperatur, og minsker risikoen for å våkne om natten og urolig søvn.

Liggekomfort som må oppleves

Er du ute etter en ny seng som har fokus på liggekomfort, kvalitet og gir deg en friskere morgendag? Unn deg denne luksusen og sjekk ut Jensens seneste innovasjon av avanserte fjærsystemer. Aloy® 3.0, som sammen med et ekstra lag pocket-fjærer og Jensen Originale Sonesystem skaper en helt unik følelse for kroppen. Med Aloy® 3.0 får blant annet hoftesonen i fjærinnlegget bedre bæringsevne samtidig som hoften får plass til å synke enda lenger ned. Resultatet blir en dypere og mer uforstyrret søvn.

Lær mer om produktene fra Jensen her.

Kilde: Informasjon hentet fra Sleep and Health av Aric A. Prather

SE OGSÅ: Ekspertens tips! Velg riktig dyne og pute