Oppgrader hyttesoverommet - få best mulig hvile og restitusjon  

Det er viktig at soverommet i ditt “andre hjem” ikke blir nedprioritert når det gjelder kvalitet og komfort. Legg penger i en god madrass her også, så får du maks ut av ferien. 

Når du har en vond madrass får du gjerne en dårlig liggestilling som gjør at du oftere får avbrudd i den dype søvnen. Med en god madrass som gir riktig avlastning og støtte er det lettere å beholde liggestillingen gjennom hele natten og du slipper å våkne opp stiv og støl. Husk at det er på hytta vi skal slappe av og samle krefter. 

Hvordan kan du vite om madrassen du har er bra eller dårlig?

Er du usikker på om madrassen kan være utslitt er dette noe du kan kjenne etter med håndflaten. Dersom du fjerner overmadrassen og fører hånden over hovedmadrassen, kan du kjenne om det er nedsøkk i sonene for hofter og skuldre hvor belastningen er størst. På vanlige fjærmadrasser begynner ofte fjærene å “sette seg” i disse sonene etter 10-12 år. Dersom det er nedsøkk på 3 cm er dette et tegn på slitasje.

Hvis du ikke kjenner trykk noe sted, har du nok mest sannsynlig en bra madrass. Dersom du opplever at enten hofter eller skuldre kjennes vonde bør du undersøke om du ligger på for hardt eller mykt underlag, eller om madrassen bør byttes ut grunnet slitasje. Her er det viktig å huske på at den nye madrassen skal passe deg og din liggestilling, så test gjerne i butikk først eller kontakt våre møbelselgere for tips og råd. 

Se noen av våre utvalgte kontinentalsenger her: 

Dyner, puter og sengetøy

Andre faktorer som kan spille inn på søvnkvalitet er komforten på dyne, pute og sengetøy. Sørg for at du har en hodepute i riktig høyde, som passer din liggestilling og støtter nakken din når du sover. Er den for høy kan dette for eksempel resultere i hodepine og nakkesmerter. En deilig dyne er minst like viktig! Se etter en dyne som har både puste- og fukttransporterende egenskaper, samt holder på varmen. 

Og sist, men ikke minst! Velg deg ut et mykt og deilig sengesett som gjør at du gleder deg til å legge deg om kvelden. Flanellsengesett passer for eksempel perfekt for kalde vinternetter på hytta.

Se noen av våre favoritter til hyttesoverommet her: