Sengetøykvalitetene du bør kunne

Sateng, lin eller flanell? Både materiale og vevemetode spiller inn på utseende og komforten på sengetekstilene. Her er en rask innføring som gjør deg bedre rustet før neste soveromsfornyelse! Det er store forskjeller.

Laken og sengesett er nærmest huden mens vi sover, og nettopp derfor er det viktig å finne den kvaliteten og vevingen som passer deg best. Liker du det svalt og luftig eller kanskje en luksuriøs og glatt sateng er din favoritt? Det finnes mange kvaliteter å velge mellom, og mange uttrykk å sette seg inn i.

Men det viktigste er at du føler det komfortabelt, husk at du skal ligge åtte timer per dag i dette materialet! Mange vil ha nytte av å bruke forskjellig type sengetøy i de forskjellige årstidene.

Les også: Kle opp soverommet 

Lin

Lin er et naturlig og klassisk materiale med en matt og livlig overflate. Lin holder deg kjølig om sommeren og varm om vinteren, og det puster slik at du ikke føler deg klam. Sengetøy i lin er svært holdbart, og blir vakrere og mykere med tiden.

 

Bomull

Bomull er naturlig og pustende, og er et populært valg. Sengetøy i bomull passer hele året. Ekstra fin bomull av kardet garn gir sengetøyet en ekstra mykhet og slitestyrke med en naturlig eleganse.

Krepp

Krepp har karakteristiske luftlag som gir en sval komfort, og er derfor et naturlig valg for mange i sommerhalvåret. Kreppeffekten i vevd krepp kommer først frem etter vask.

Sengetøy i sateng er luksuriøst og glansfullt. Glansen kommer av de tynne, lange bomullsfibrene som veves på en spesiell måte. En skikkelig hverdagsluksus!

Flanell

For å få overflaten på flanell, er fibrene børstet for en ekstra myk og god overflate. Flanell har en høy slitestyrke, føles mykt og varmt, og er spesielt godt om vinteren.

Damask

Damask er fremstilt av kjemmet garn av beste kvalitet. Ekstra tynne, langfibrede tråder vevd med matte og blanke overflater gir den vakre kvaliteten du kan nyte godt av lenge.

Riktig vedlikehold

Når du har funnet ditt favorittsengetøy, er det viktig å følge anvisningene som står på vaskeetiketten. Slik holder du tekstilene pene lenge. Et generelt tips er å vaskesengetøyet på 60 grader med innsiden ut. Krepp skal ikke strykes.

Sateng og bomull kan med fordel strykes med varmt strykejern for en ekstra glatt følelse - faktisk nesten som nytt!

Se alle sengetekstiler her.