5 gode tips til å få det beste ut av stua

Stua er et rom vi oppholder oss mye i, det er derfor viktig at vi trives og får det beste ut av rommet. Her får du fem gode tips:

  1. Hvem vil bruke rommet? Det er stor forskjell på om man er en stor familie med barn og kjæledyr eller et rolig par uten. Start derfor med å tenke litt over hvem som skal bruke rommet. Sørg for at det er tatt hensyn til alle som bruker rommet og tenk ut gode løsninger som passer for alle.
  2. Hva skal rommet brukes til? Skal det mest brukes til lek og tv-titting eller skal det brukes til å holde formelle sammenkomster. Alt for mange stuer er laget for å se pene ut, men fungerer dårlig i hverdagen. Innred stua slik at den passer til behovene deres.
  3. Skap et personlig rom. Hvis man kjøper et helt sett med sofa, bord, skjenk etc, kan det fort bli upersonlig. Sett heller sammen ulike ting som dere liker særlig godt. Og bruk gjerne personlige gjenstander som betyr noe ekstra for dere.
  4. Unngå en alt for trendy stil. Bruk heller nøytrale farger og stiler på de store møblene og skei ut med tilbehøret.
  5. Tenk på helheten. Ta et skritt tilbake og se på rommet med nye øyne. Er det en rød tråd? Føles rommet harmonisk. Hvis ikke, legg merke til hva det er som stikker seg ut og gjør noe med det. Prøv deg gjerne frem med ulike løsninger til du er fornøyd.