Slik gir du den nordiske stilen en personlig vri

Den typiske, norske stuen er preget av grått, hvitt og svart. Hva skjer hvis man kaster inn litt farger?

Har du sett på TV-serien ‘Broen’? Der er flesteparten av hjemmene innredet i den superpopulære, nordiske stilen. Stikkordene er store møbler, naturlige materialer og rene farger. Noen vil kalle stilen enkel og ren, mens andre kaller den kald og kjedelig. Den trenger ikke å være noen av delene. Trenden har – ikke overraskende – blitt en storfavoritt på bildeappen Instagram, og spesielt norske stuer har fått hyllest for sitt særegne preg.

LES OGSÅ: Dette bør du tenke på når du skal kjøpe ny sofa

Lille Norge har endelig blitt kjent for noe annet enn olje og fisk, men hvem skulle tro at interiør var det som ville plassere oss på kartet? Typiske trekk er rene linjer, få mønstre og lite prangende farger. Møbler laget av tre og andre naturlige materialer er også populært fordi det gir et særeget preg av norsk natur midt i stuen. Heldigvis er det lov å lage sine egne regler.

Enkle forandringer

Har du planer om å følge trenden, er det ingenting i veien for å vri og vende den til den passer din smak.

)

Behold de tingene du liker; ikke kast dem fordi de ikke “passer inn.” Et hjem behøver ikke se ut som et interiørmagasin året rundt. Da mister det sitt personlige preg. Når du skal finne helt nye ting til stuen, er det et par ting du bør vurdere først.

Tenk etter hvilke møbler du er villig til å bytte ut. Er det mest praktisk å beholde sofaen noenlunde nøytral, sånn at du ikke trenger å bytte den ut hvis du plutselig skulle få smaken for en annen trend? På den måten vil forandringer være enklere å gjennomføre, samtidig som det også vil være billigere.

Finn det som ingen andre har

Bruk tid på å lete etter elementer som vil skille seg ut i stuen din. Kanskje er det et bord med stilige, geometriske former eller en kurv som matcher fargen på gardinene. Ofte er det de enkleste tingene som gjør hele stilen.

Husk at de fineste tingene finner du oftest når du minst venter det! Lek med farger, stoff og stiler du liker, og la det nordiske preget få et dytt av moderne elementer. På den måten får du en personlig, nordisk stil hjemme i stuen.