Velg riktig farge til hjemmekontoret

Et godt tips til deg som skal innrede hjemmekontoret er å tenke nøye over hvilken farge du velger.

Opplever du noen ganger at fargen i rommet du befinner deg i har en påvirkning på sinnsstemningen? Ikke så rart. For det er faktisk slik at fargene påvirker deg - enten positivt eller negativt, og det til en stor grad.

Nå som mange av oss sitter på hjemmekontor dag ut og dag inn er det ikke så uvanlig at man føler seg litt ekstra sliten, lei eller til og med innestengt etter å oppholdt seg der en hel dag. Men har du ofte denne følelsen bør du nok vurdere å male om veggene. 

Lys opp dagene!

For hva hvis du kunne oppnå motsatt effekt, og faktisk føle deg oppløftet, energisk og produktiv? I samarbeid med Flügger har vi funnet frem til noen farger som vil kunne lysne opp hjemmekontor-tilværelsen.

Harmonisk og balansert

Blått kan for eksempel gjøre rommet mer harmonisk og føre til at veggene ikke føles like påtrengende. Her har vi brukt fargene Misty Blue (4465) nederst og Vinterslør (4474) øverst. Blått, i likhet med grønt, virker nedstressende og gir en behagelig og avbalansert atmosfære. Grønnfarger oppleves gjerne rolige, men kan i tillegg også påvirke deg til å jobbe mer målbevisst. Vi har brukt fargen Summers Passing (IN-779) nederst og Vårduft (4503) øverst. 

Gult = optimisme

Grønnfarger er som gulfarger, de kan hjelpe til med konsentrasjonen og kan virke oppløftende. De gule fargene gjør oss også mer optimistiske og lukker opp sinnet vårt til å ta innover oss inspirasjon fra det som befinner seg i omgivelsene rundt oss. Fargen Tawny Desert (No. 37) får i hvert fall opp humøret hos oss!