Økotex


Våre miljøkrav til soveromstekstiler

I Skeidar mener vi at god kvalitet er ensbetydende med trygge og miljøsertifiserte materialer og prosesser. Den eksklusive senge- og madrasserien XOV, bruker materialer og tekstiler som er Økotex-sertifiserte.

Dermed kan du være trygg på at det du kjøper av madrasser, puter og dyner ikke innehar skadelige kjemikalier eller allergi- og kreftfremkallende fargestoffer. 

Trygge tekstiler: Senge- og madrassserien XOV bruker bare materialer og tekstiler som er fri for skadelige og allergifremkallende stoffer.

Testet og sertifisert
Alle våre produkter er testet av uavhengige institutter (International OEKO-TEX Association) som opererer over hele verden og stiller strenge krav til tekstilene vi bruker. Og hvis du tenker at det bare gjelder tekstilene, så stemmer ikke det. Alle bestanddeler i produktene er testet ned til minste detalj som knapper, foringer,glidelåser og tilbehør. 

Gjennom Økotex-testing vil i mange tilfeller kravene være så strenge at de går over de lovmessige krav spesielt på klasse 1 produkter, som er kategorien for kroppsnære tekstiler og materialer. Økotex krever nemlig at produktene er sporbare ned til lisensnummer, noe som betyr kontinuerlig oppfølging slik at ingen nye produkter blir solgt uten testing. Vi tror du blir mer fornøyd som kunde hos Skeidar når du kan være trygg på at hjemmet ditt ikke bare blir fint, men også testet og sertifisert. Det er faktisk ikke alle i denne bransjen som kan si det samme! 

Les mer om Skeidars miljøhensyn her.