Gjør terrassen klar for våren

/ I samarbeid med Flügger

Terrassen danner rammen rundt utesesongens beste øyeblikk, men smuss og alger kan fort sette en demper for hyggen før den i det hele tatt har begynt. Her er noen gode tips til hvordan du kan klargjøre terrassen for våren og sommeren. 

Vårvarmen har begynt å melde sin ankomst for alvor, og vi er klare til å flytte ut! Men husk at solstolen, parasollen og de myke hageputene dine kun kommer til sin rett så lenge terrassebordene er rene og pene. Gjør du en innsats i rengjøringen kan terrassen eller balkongen din bli så god som ny. 

Rengjøringstips - trinn for trinn

Ved grundig rengjøring og en kjærlig hånd kan du nemlig også forlenge levetiden til terrassen. Den bør rengjøres så ofte som én gang i året, samt få en overflatebehandling annethvert år. 

1. Start med å fjerne smuss og skitt fra overflaten med en sparkel eller lignende. Skyll deretter treverket med vann. Bruk gjerne en grov skurebørste eller en børste med vanngjennomstrømming, og skrubb terrassebordene godt til alt løst belegg er fjernet. Hvis rengjøringen får treverket til å reise seg enkelte steder, kan du slipe lett over med sandpapir.

2. Bruk et egnet rengjøringsmiddel og følg produktdatabladets anvisning. Du kan for eksempel bruke Flügger Terrasserent. Påfør med pensel eller børste. Etter oppbløtning i ca. 10 minutter uten inntørking, børstes og spyles terrassen med rent vann inntil flaten er ren og alle såperester er fjernet.

3. Ved kraftige urenheter kan behandlingen gjentas.

4. La terrassen tørke godt før eventuell videre overflatebehandling med beis eller olje.

Trenger du veiledning, eller er usikker på hvilket produkt du skal velge? 
Finn din Flügger butikk her