Slik holder du sofaen ren og fin

Unngå flekker og misfarging av sofaen din med riktige vedlikeholdsprodukter. Se vår guide her!

Du har endelig funnet drømmesofaen! Den tar seg bra ut i stua og er svært god å sitte i. Nå gjelder det bare å ta godt vare på den slik at du har glede av den i mange år fremover. 

Det skal nemlig ikke så mye til før uhellet er ute, og den nye, lyse sofaen din får flekker fra for eksempel mat eller drikke. Hvite, beige og lysegrå sofaer er svært populære valg blant oss nordmenn, og er dessverre litt mer utsatt for flekker enn mørke sofaer. Men heldigvis finnes det gode råd og produkter som beskytter møblene dine både før og etter du har vært uheldig. 

Hos Skeidar har vi et bredt utvalg av forebyggende og pleiende vedlikeholdsprodukter til alle type møbler - både tekstilmøbler og hudmøbler. Se hele utvalget fra Guardian her

Vedlikeholdsråd tekstilmøbler: 

1) Det første du burde gjøre når du har fått en ny sofa i hus er å impregnere den for å forsikre deg mot eventuelle flekker. Tekstilimpregnering fra Guardian gir en usynlig beskyttelse og forsegler fibertrådene i tekstilet, noe som hindrer smuss og skitt i å trenge gjennom. Impregneringen forsterker, samt gjør tekstilet vannavstøtende. 

2) Unngå direkte sollys slik at tekstilet ikke falmer, og husk at regelmessig rengjøring av sofaen er viktig. Tekstilsofaer bør støvsuges jevnlig! Her bør du bruke den myke møbelbørsten som normalt følger med støvsugeren.

3) Om uhellet er ute bør du være rask på foten og sørge for å fjerne flekken med en gang. Her anbefaler vi Guardian Skumrens som kan brukes til å rense alle typer møbeltekstiler. Den fjerner effektivt skjemmende flekker fra for eksempel kaffe, rødvin, brus, syltetøy, frukt, bær og lignende. 

Vedlikeholdsråd hudmøbler: 

Hud eller lærmøbler er kvalitetsmøbler som man normalt vil ha glede av i mange år, men disse trenger også jevnlig pleie og vedlikehold for å bevare sin originale kvalitet. Alle hudmøbler bør beskyttes mot faktorer som direkte sollys og sterk varme, for å hindre at læret tørker ut og sprekker. Det finnes mange ulike lær, og hudkvaliteter, og de ulike hudene har ulike egenskaper og behov for vedlikehold. Her vi gir deg råd for de vanligste typene, men er du usikker på hvilken type hud ditt møbel har kan du forhøre deg om dette i din Skeidar butikk. 

Behandlet hud.

Ekte hud som er farget, og har en overflatebehandling og/eller mønsterkorrigering. Dette er den vanligste møbelhuden.

1) Rengjør møbelet regelmessig med en fuktet klut eller støvsuger.
2) Denne huden må holdes smidig og tilføres fett jevnlig. Dette for å hindre at den tørker ut og sprekker opp eller krakelerer. Dette bør gjøres ca. 4 ganger i året.
3) Start med å rengjøre møbelet, før du renser overflaten med lærrens så huden er helt ren.
4) Når møbelet er rent og renset, settes hele møbelet godt inn med Guardian lærkrem. Denne kremen trenger ned i huden og tilfører godt med næring og fett som styrker huden.

Tips! Guardian lærkrem og lærrens selges samlet i Guardians lærpleiesett

Anilinhud, semsket skinn eller nubuck.

Dette er naturlige huder som kun er farget eller børstet, og er helt uten noen form for overflatebehandling. Dette er de dyreste og mykeste hudene.

1) Møbelet må impregneres før bruk, da disse har åpne porer og er veldig sensitive for fukt og søl, som vil gi flekker i huden. Unngå søl og tørk opp alt med en gang om uhellet er ute.
2) Møbelet bør rengjøres regelmessig ved å støvsuge med en myk børste eller tørkes av med en tørr mikrofiberklut. En bør ikke bruke vann, da dette kan skape skjolder.
3) Møbelet bør beskyttes ca. hver tredje måned med lærimpregnering for å øke motstandsdyktigheten mot flekker og søl.

ECO-hud.

Dette er en miljøvennlig, resirkulert hud behandlet med polyester. Dette er en lettstelt hud, som føles myk som en anilinhud.

1) ECO-huden bør impregneres før bruk slik at overflaten blir motstandsdyktig mot flekker.
2) Huden kan enkelt rengjøres regelmessig ved å tørke av med en fuktig klut, gjerne tilsatt mild såpe om en har fått en flekk.
3) For å beholde huden fin over tid anbefales det å rengjøre møbelet regelmessig og impregnere huden minst to ganger årlig med lærimpregnering.

 

Ikke funnet drømmesofaen ennå? Se vårt utvalg her